Uvod v invazivno duktalni karcinom in njegovem upravljanju 

Najpogostejša vrsta raka dojke invazivni duktalni karcinom (IDC), ki se imenuje tudi infiltracije duktalni karcinom. Glede na American Cancer Society, so 80% vseh vrst raka dojke razvrščen kot IDC. V Združenih državah Amerike, so skoraj 200.000 žensk na leto diagnosticiran z njo.

Kaj je Invazivni duktalni karcinom?

"Invazivna" pomeni, da se je rak razširil na okoliške tkiva dojk in da ga je napadel zunaj njenega izvora. "Duktalni" se nanaša na raka dojke, ki se začne v mlečnih vodih. "Karcinom" pomeni rak začne na tkiva, ki pokriva notranji organ , kot tkivu dojke.

Kombinacija teh treh elementov rezultatov v invazivni karcinom duktalni - rak mlečnih vodov, ki je izbruhnil skozi in razširila na druga tkiva dojke. Zdravimo, lahko napadejo bezgavke, kot tudi druge dele telesa.

Simptomi

V več primerih raka dojke, ni očitnih simptomov. Če imate katerega od naslednjih znakov ali simptomov, morate nemudoma posvetovati z zdravnikom za dodatne teste in vrednotenje:

 • Lump ali masa v prsih
 • Izpuščaj na prsih
 • Zadebelitev kože na prsih
 • New bolečine v eni dojki
 • Otekanje eni dojki
 • Bolečina bradavice
 • Luknjanje na prsih ali okoli bradavice
 • Rdečica dojke
 • Odveza bradavico
 • Lump v pazduho
 • Nenormalne spremembev bradavico ali materino območju

Diagnoza invazivne duktalni karcinom

Skupno navedba je težko, vendar premičen lump čutiti v vašem prsi med izpitom. Včasih ima nepravilne robove ali lahko povzroči obrnjeni bradavico. Tudi če vaše fizično izpit ne razkriva IDC, lahko mammogram odkriti. V vsakem primeru bo zdravnik odredi biopsijo za potrditev diagnoze. Ker je ta vrsta raka pogosto širi, bo zdravnik odredi tudi druge preiskave, da ugotovi, ali so rakave celice napadli druga področja. Možne testi vključujejo:

 • CT
 • PET skeniranje
 • MRI
 • Bone skeniranje
 • Chest x-ray
 • Pazdušnih bezgavk dissection

Tretmaji za invazivne duktalni karcinom

Potek zdravljenja se določi glede na stopnjo in resnost vaših raka, ki temelji na rezultatih vaših testov.

1. Surgery

Treba je okuženih prsi tkivo je treba odstraniti, in temeljit pregled, je potrebno, da vidim, če se je rak razširil na bezgavke. Zdravnik vam bo razložil različne vrste kirurgije, ki vključujejo:

Mastektomija

Skupaj ali preprosto mastektomija je, ko kirurg odstrani tkivo dojke le, zapusti vse mišično tkivo spodaj prsi in vse bezgavke.

Segmentni mastektomiji ali quadrantectomy je, ko kirurg odstrani del prsi, ki vsebuje tumor. V nekaterih primerih lahko kirurg še odstranitev bezgavke iz območja pazduho.

Spremenjen radikalna mastektomija je, ko kirurg odstrani celotno dojko, mišično obloge sten v prsih in nekajod aksilarna bezgavk.

Lumpectomy

Kirurg odstrani le tumor in nekaj tkiva okoli njega. V nekaterih primerih so aksilarnimi bezgavke odstraniti za nadaljnje preiskave.

2. Radiation Therapy

Potem je tumor odstranimo, radioterapija uporablja uničiti niti invazivnim duktalni karcinomske celice, po možnosti levo in zmanjšujejo možnost raka vračajo. High-energy žarki so usmerjeni na dojki in prsih območju, pod orožjem in okoli območja ključnico. Značilno je, da se radioterapija uporablja v povezavi z lumpectomy ali delnih mastektomiji kirurgije. Včasih se uporablja po skupno ali spremenjen radikalna mastektomija, če je bil tumor več kot 5 cm in bezgavke so prizadeti zaradi raka. Možne zdravljenja vključujejo:

Sevanje zajelo

Linearni pospeševalnik naprava prinaša radioterapijo neposredno na prizadetem območju. Odvisno od vrste kirurškega posega, da se zdravljenje lahko ciljajo na celotnem območju dojke, kožo, mišice in celo območjih s bezgavke. Zdravljenje traja do 7 tednov, ki se pojavlja enkrat na dan.

Notranji obsevanje delno dojenje

To vključuje postavitev peletov iz radioaktivnih snovi neposredno v ali blizu mestu odstranjenega tumorja. Imenovana tudi brahiterapijo, so radioaktivne snovi odstraniti, ko je zdravljenje končano.

Zunanje obsevanje delno dojenje

Zunanji žarek sevanjaje usmerjena na območje okoli mestu raka, saj je to področje, kjer je najverjetneje ponovitev. To je krajša oblika obsevalnega zdravljenja, ki traja samo 5 do 10 dni.

3. Kemoterapija

V tej vrsti zdravljenja so zdravila proti raku jemlje peroralno v obliki tablet in injiciramo neposredno v veno. Značilno je, da sta vsaj dve obliki zdravil, kemoterapije dati skupaj. Ki potujejo skozi telo preko krvnega obtoka, poškodujejo rakavih celic in nekaterih zdravih celic, preveč. Ko je terapija boli dobre celic, se lahko pojavijo neželeni učinki.

Ko je invazivni karcinom duktalni približno 1 centimeter in je napadel bezgavke, je kemoterapija pogosto daje. Če je to damo po operaciji, je zdelo adjuvantno terapijo. Včasih je to apliciran pred terapijo za skrči tumor. To se imenuje neoadjuvantnem terapijo. Kemoterapija invasive ductal carcinoma je zelo težko na telo, tako je to običajno daje v vzorcu dni set zdravljenja, nato pa nekaj dni off zdravljenja. Zdravljenje ponavadi traja kjerkoli med 3 do 6 mesecev.

4. hormonska terapija

Ko invazivne testi duktalni karcinom pozitivne za hormonske receptorje, zdravljenje vključuje obliko hormonske terapije. Včasih je to dajali pred operacijo, ki pomaga pri krčenju tumor. V drugih primerih, iz tega sledi, obsevanja ali kemoterapije.

5.-HER2 Ciljno terapije

Ko IDC testi pozitivni za preveč beljakovin, se imenuje HER2. Na rakave celice površin, morda tudi preveč receptorjev HER2. Ko se to zgodi, lahko rak dojke hitro pospešil, ker je prejemanje preobremenitev signalov rasti. Da bi upočasnili rast invazivnih duktalni karcinom celic, usmerjene terapije blokira receptorjetako da ne dobijo signale rasti.

Nadaljnje ukrepanje Skrb za invazivne duktalni karcinom

Follow-up je pomemben del pri nadaljevanju zdravljenja in spremljanje invaziven karcinom duktalni. Si bo tesno sodeloval s svojim zdravnikom, da ustanovi čas za nadaljnje izpite in redne obiske za preglede. Med spremljanjem, boste še naprej so naredili teste. Nekatere od teh testov in izpitov, lahko vključujejo:

 • Pogoste fizične izpite - Za pet let po zdravljenju, boste morali opraviti fizično izpit vsakih 4 do 6 mesecev.
 • Redni mamografija - boste imeti mammogram vašega preostalih dojke enkrat na leto, za preostanek svojega življenja. Če pri vas obstaja tveganje za razvoj raka v tej dojki, se lahko opravi tudi MRI ob istem času vsako leto.
 • Letne ginekolog obiski - Če vključuje vaš post-kirurgija zdravljenja ob tamoksifen, boste morali obiskati ginekologa enkrat na leto. Razen če ste imeli histerektomijo, bodo morali maternica je treba preveriti za nenormalno celično rast. Prav tako boste morali poročati simptome kot nenormalno menstrualnim ciklom ali krvavitve do vašega zdravnika za nadaljnje vrednotenje.
 • Redni testi kosti - Včasih zdravljenja za invazivni karcinom duktalni vas bo potisnilo v zgodnji menopavzi, ali ste morda že končali naravno. V vsakem primeru, boste morda morali vzeti inhibitor aromataze kot del vašega zdravljenja. Če je temu tako, boste morali redno preverjati svoje zdravje kosti, saj lahko negativno vpliva na vaše kosti.

Dodatni testi ali obiskov zdravnika morda potrebno. Vi in vaš zdravnik bo delovala skupaj, da ugotovi, kaj je najboljše za vas in vaše uspešno zdravljenje.