Kaj Povzroča Whooshing zvok v uho? 

Ali ste že kdaj vstal in je imel whooshing zvok whooshing sound in ear v uho (-e)? Zvok, ki ponve iz vseh okoliških zvokov? Če imate, potem boste verjetno radoveden, kaj bi lahko bil vzrok za to in če je kaj lahko narediš. To zdravstveno stanje se imenuje tinitus in njeni simptomi in metod zdravljenja, so predstavljene v tem članku.

Kaj Povzroča Whooshing zvok v uho (-ov)?

Milijoni ljudi so vplivali na neki točki v svojem življenju, ki ga je zvonjenje, buči, sikanje ali whooshing zvok v enem ali obeh ušesih. Znan kot tinitus, je eden izmed najbolj zmuzljive in nadležnih pogojev oseba morala ukvarjati z. Slušna zaznava, ki se proizvaja interno, lahko zvok konstantno, s prekinitvami ali pulzira. Toni lahko segajo od visoke do nizke igrišču, je lahko ena ali več ton, ali pa samo hrup brez tonalne kakovosti, in lahko začne nenadoma ali pridi postopoma. Pri nekaterih ljudeh se lahko tinitus je povezana z depresijo, motnje spanja, anksioznost, zdravila, in lahko vpliva na koncentracijo.

Različne vrste Tinitus

Subjektivni tinitus

95% vseh primerov tinitus so subjektivna tinitus. Povezana s skoraj vsako znano motnje ušes, se poroča v več kot 80% ljudi, ki imajo senzorinevralna izguba sluha, ki ga las celice in / ali poškodbe živcev povzročil.

To se imenuje subjektivni tinitus, saj, kot so bolečine, vpliva na vsakega posameznika na različne načine, čeprav lahko whooshing zvok v uho (-i) imeti enako igrišča in volumen. Pot posameznik reagira na tinitus določa njegovo resnost. Ki trpijo za to vrsto tinitus osnovnega nekaj v skupno Vseeno pa tudi:

• občutek tesnobe in depresije

• Vprašanja, doma ali na delovnem mestu, ki prispevajo k stiski

• težave s spanjem ali koncentrira

• Stres poslabšuje stanje

Cilj tinitus

Manj kot 5% tinitus obolelih spadajo v kategorijo objektivnih tinitus. Pogosto povezan z vaskularnimi ali mišične motnje, cilj tinitus je dejansko slišijo opazovalec uporabo stetoskop ali preprosto poslušanje v neposredni bližini prizadetem ušesu. To se pogosto opisuje kot utripa v sinhronizacijo z bolnikovo srčni utrip. Pogosto je vzrok za objektivno tinitus treba zdraviti, bodisi medicinsko ali kirurško.

Kaj naj naredim?

Če se moti, ta whooshing zvok v ušesu (-e), obiščite svojega zdravnika. Če ni mogoče določiti vzrok, je morda mogoče zdraviti. Če ne obstaja zdravljenje na voljo, videli audiologist, ki je specializirana za zdravljenje tinitus.

Audiologist bo ocenil vaš sluh in razpravljali o možnosti nemedicinska zdravljenja. Sami izobraževanje o naravi tinitus je zelo koristno pri lajšanju tesnobe in učenje načinov za spopadanje z stanju.

Zdravljenje Tinitus

Psihološka

Kognitivno vedenjska terapija (CBT), je dobro podprt zdravljenje tinitus. S pomočjo usposobljenega zastopnika, lahko zmanjša količino stresa, da tinitus trpijo občutek. Dušenje hrupa naprave, kot so beli stroji hrupa ali maskirne naprave, skupaj s sprostitvenimi tehnikami, lahko tudi koristno.

Fizično

Earwaxbuildupcauses začasno izgubo sluha in povečuje osredotočenost tinitus, ampak zdravnik lahko odpravi to težavo s preprostim čiščenje vaših ušes. Če imate kronično ušesno maslo nastane, vam bo zdravnik morda lahko ponudili rešitev, da tudi.

Za "Finger Bobnanje" tehniko lahko pomaga nekaterim ljudem in nudijo takojšnje olajšanje ali delne oprostitve nad razponu nekaj dni. V bistvu je posameznik postavlja svoje dlani nad ušesi, tako da se srednji prsti dotaknil visoko izza glave. Nato postavite kazalec nad sredincem. Dalje, snap indeksne prsti nežno navzdol na zatilju 40-krat. Vendar pa to ne bo delo za vsakogar, in pogosto ni trajna rešitev za whooshing zvok v uho (ov).

Zdravila

Ni znano zdravilno drog ali zdravil za tinitus, ampak nekaj Meds je bilo znano, da pomaga nekaj tinitus trpijo.

  • Amitriptilin, stara antidepresiv, je imela opaznih učinkov na nekaterih bolnikih, ki so se ga uporablja za depresijo. Menijo, da delujejo tako, da zmanjšuje nevrotransmiterjev iz notranjega ušesa. Neželeni učinki tega zdravila so suha usta, zaprtje, zamegljen vid, zaspanost in težave s srcem.
  • Xanax je druga zdravila včasih uporabljajo za zmanjšanje tesnobe. V bistvu, šumenje v ušesih je še vedno tam, ampak vam le toliko ne skrbi. V hujših primerih, to je zelo koristno, vendar ne povzroči zaspanost in slabost.

Druga sredstva

Pogosto oseba lahko utopijo v whooshing zvok v ušesih uporabljate druge zvoke, kot so radio, TV, ali ventilator. Obstajajo posebne naprave, ki za to, kot je spanje stroj, ki ima nadzor glasnosti in več zvokov, iz katere si lahkoizberite dolge valove, na vlaku, v vetru, ali teče potok. To je še posebej koristno ponoči, ko skušate zaspati.

Ljudje z znatno izgubo sluha lahko izbirate med različnimi slušnih aparatov, ki imajo funkcijo tinitus terapijo. Združujejo sluha mikrofoni pomoči z neodvisnim zvočni generator. Vaše strokovno pomoč zaslišanje lahko pomaga izbrati pravega za vas.

Biofeedback svetovanje uporablja tehniko izdelave nehoteni ali nezavedne telesne procese zaznavnih jih čuti tako da boste lahko z njimi manipulirajo s pomočjo zavestnega duševno nadzor. Biofeedback svetovanje lahko pomaga pri lajšanju stresa vzorce, ki poslabšajo tinitus.

Preprečevanje Tinitus

Dolgotrajna izpostavljenost hrupu, ki škoduje lahko zaslišanje privedla do tinitus. Ravni hrupa tako nizko, kot 70 dB lahko poškoduje vaš sluh. Če ste pogosto izpostavljeni glasne zvoke, nosijo ušesne svečke, da preprečite poškodbe sluha.

Izogibajte se potencialno ototoksični zdravil. Tinitus lahko začasno posledica protivnetne snovi, kot so ibuprofen, aspirin, kinin, pomirjevala, nekateri antibiotiki in kemoterapevtiki. Če morate vzeti ototoksični zdravila, se posvetujte s svojim zdravnikom za podrobnosti, kot so odmerki in dozirnih intervalih, da bi zmanjšali morebitno okvaro sluha.