Kako Osvobodite Ear tlaka 

Odprtina, ki izvira iz zadnje strani nosu in grla in vse do srednjega ušesa je znan kot EVSTAHIJEVA CEV. To ima primarno vlogo prezračevanje srednjega ušesa, tako izenačenje srednji zračni tlak s pritiskom zraka okolja. Cev se zapre in odpre, ko smo žvečiti, pogoltniti ali zehanje. Obstaja določen pogoj, da lahko povzroči spremembo v normalnem tlaku ušes, tako da je tlak znotraj in zunaj ušesu ni uravnoteženo. To se kaže v boleč občutek in neprijeten občutek v ušesu. Ta članek bodo razpravljali različne načine, kako razbremeniti pritisk uho.

Kako Osvobodite Ear tlaka

Potem ko so v letu za dolgo časa, da je normalno, da se počutijo blokado in pritisk v ušesu. Ta občutek bo oditi sama čez nekaj časa. Včasih se bo nekdo, ki trpi zaradi prehlada ali alergije čutijo enak učinek. Prekomerno vosek kopičenje lahko povzroči tudi pritisk uho. Vendar, če simptomi trajajo več kot 48 ur ali več, in da jih spremljajo hude bolečine, je čas, da obiskati zdravnika. Torej, pred vidim zdravnika in na samem začetku iskanja te težave poskusite katero od v okviru naštetih tehnik prvi.

1. zehanje ali Gulp vode

Zehanje in požiranje pomoč vodo z odpiranjem katar evstahijeve cevi. Ko so cevi odprta, da izenači pritisk med srednjega ušesa in zunanjim okoljem. Druga prednost pitno vodo je, da pomaga pri tanjšanje sluzi v nosni prehod. Lajšanje nos, ki je zamašen je tudi učinkovito tehniko.

2. Jejte Candy ali Gum

Še en slasten način, kako se sprostiti pritisk ušesnega učinkovito je za žvečenje sladkarije ali sesanju sladkarije.Gibanje, ki se pojavi med žvečenjem in sesanje odprto EVSTAHIJEVA CEV. Kot rezultat se tlak sprosti v uho.

3. Izvedite manever po valsalvi

To je tehnika, o tem, kako razbremeniti pritisk uho. To lahko enostavno lajšanje nosa in bolečine v ušesih. Tukaj je, kako izvesti manever po valsalvi:

  • Globoko vdihnite in nato zaprite usta in ščepec nosnice s konicami prstov.
  • Izdihnite skozi nos, ki izenačuje pritisk v srednjem ušesu.
  • Pokajoč zveneča bo znamenje, da so katar how to relieve ear pressure evstahijeve cevi odprli.

Opozorilo: vihar nos premočno, lahko povzroči poškodbe bobniča.

4. Poskusite Warm Stisni

Uporaba topel obkladek na uho pomaga razbremeni ušesnega pritiska preveč. Lahko preprosto uporabite namočeno toplo krpo za kritje ušesa. Ali krat dva ali tri papirnatih brisač skupaj in jih mokro s toplo vodo. Medtem ko je v ležečem položaju, namestite papirnate brisače na uho, da to ne vpliva. Nato postavimo skodelico na vrhu papirnato brisačo.

5. grgranje z vročo slano vodo

Grgranje tople slane vode je skupna domača sredstvo za lajšanje ušesu pritisk in zamašen nos. Dodajte žličko soli v vročo vodo in grgranje za 10- 20 sekund. Izpljunite in ponovite tako pogosto, kot je potrebno.

6. Izogibajte se ekstremnim temperaturam

Kako razbremeniti pritisk uho? Če ste bili izpostavljeni ekstremnim temperature, le znebiti tega. Izpostavljenost ekstremnim temperaturam lahko povzroči pritisk na uho. Dejavnosti, kot so tek na vroč dan ali ostal predolgo na mrazu ponavadi povzroči neravnovesje v uho. Temperature, ki so skrajno lahko povzroča tudi sinusi, da bo še slabše.

7. Up Your Head

Vodenje svojo glavo je druga tehnika, ki lajšauho tlak kot upogibanje glavo lahko poveča pritisk uho. Priporočljivo je, da mora biti eden spijo z nekaj blazine tako da glava ostane v dvignjenem položaju.

8. Sprememba Spanje Položaj

Idealen položaj med spanjem, ki pomaga razbremeniti pritisk uho z levo ali desno bočno ležečem položaju. V bistvu, to je leže v položaju, ki bo prizadeto uho obrnjen navzgor. Razen tega, spanje v položaju, ki začasno umakne svojo glavo in rame preko stojalo posteljo bi pomagalo preveč.

9. Bodite vročo prho / parna

Drug način, kako zmanjšati pritisk uho je stati v paro za kot 15 minut ali pa vročo prho. To je učinkovit način za zmanjšanje tega neprijeten občutek, ki ga povzroča neravnovesje v uho.

10. česen in oljčno olje

Zmes česna in olje lahko namažejo na območju okoli prizadetem ušesu. Pomirja bolečine, ki zmanjša pritisk in spodbujanju drenažo.

11. Čebula

Kdo je vedel, čebula, se lahko uporablja tudi za lajšanje pritiska uho? Uporabite ogrevan čebulo (aboutbody temperatura), jo zavijte v krpo in ga vtrite po prizadetem območju. Deluje kot toplotni kompresorja. Vendar pa bi morala nova čebula treba uporabiti vsakokrat.

12. Zdravila

V nekaterih primerih lahko zdravnik predpiše nekaj zdravil. To se najpogosteje uporabljajo za zdravljenje neravnovesje ušesnega ga okužbe sinusov ali zamašen nos povzročil. Nekatere od zdravil, ki so lahko predpisani antihistaminiki, steroidi in dekongestivi. Tisti z okužbami ušes, ali želijo na preprečevanje pojava lahko dobila antibiotik. Saline pršila pomaga pri lajšanju sinusov pritisk in se znebi alergenov.